Ingredients per 4 persones:
  • 2 albergínies mitjanes o grosses
  • 400 grams de carn picada (ja sigui de vedella o mesclada amb porc)
  • tomàquet
  • una ceba
  • Sal, pebre i espècies al gust

Preparació

  • Tallem les albergínies per la meitat i les posem al forn una mitja hora a 180º. Per tal que no quedin seques, es poden embolicar amb paper d'alumini. Quan surtin del forn, esperem una mica a que es refredin i les buidem amb l'ajuda d'una cullereta.
  • Mentrestant, tallem la ceba ben petita i fem un sofregit amb una mica de tomàquet. Quan la ceba estigui tova, hi afegim la polpa de l'albergínia i la carn picada. Ho coguem uns 15 minuts. 
    Ho salpebrem al gust.
  • Omplim les albergínies amb aquest farcit que hem preparat i les col·loquem en una safata per anar al forn. 
    És recomanable cobrir la base de la safata amb beixamel, però com que jo sóc una fanàtica del tomàquet, he optat per fer una deliciosa salsa de tomàquet fregit. Ho cobrim amb formatge ratllat i ho posem al forn a gratinar.!